תקנון המתנות המנומס
תמי לנצוט ליבוביץ
כידוע לכולנו, לכל מתנה יש שני צדדים: צד א' שנותן אותה וצד ב' שמקבל אותה. לצד ב' כמעט ואין כל בעיה - הוא תמיד שמח ומאושר לקבל מתנה. אבל... כשהוא הופך להיות צד א' המתנה הופכת בשבילו מטרד ומשימה מסובכת. להביא מתנה או לא? איזו מתנה לבחור? כמה כסף להשקיע בה? איך להגיש אותה.
מי שאף פעם אינו מוטרד משאלות כאלה יכול להפסיק לקרוא כאן. ולכל אלה שנשארו איתי הנה החדשות הטובות: עד סוף הכתבה הזו נצליח יחד להיפטר אחד ולתמיד מן הסיוט הזה, קניית מתנה ובמקום זאת נתחיל ליהנות ממנו.
הענקת מתנה היא אחת המחוות האנושיות היפות והחמות המתרחשות בין בני אדם. אבל מתנה יכולה גם לגרום את ההיפך הגמור אם היא ניתנת בהגזמה ושלא במקומה.
מתנות נותנים במקום לומר מילים: "אני מצטער", "תודה", "אני אוהב אותך", "חג שמח", וכולי. מתנה מבורכת היא זו הניתנת מתוך התחשבות ורצון כן, והיא זו שמתקבלת בשמחה אמתית.
חוקי הזהב של המתנות:
לא לקפוץ מעל לפופיק. כאשר אתם מעניקים מתנה יקרה במיוחד, או סכום כסף נכבד למדי, אתם קובעים רף גבוה ומאלצים את מקבל המתנה להשיב מתנה בהתאם. עצרו עכשיו את המרוץ.
העיקר הכוונה. השקיעו בקניית המתנה יותר מחשבה וזמן, פחות כסף. חישבו על מקבלי המתנה (ולא על עצמכם): מה ישמח אותם? מה שימושי להם? גם חוש הומור יכול להוסיף הרבה להנאה מהמתנה, בתנאי שהוא עומד במבחן הנימוס וההיגיון.
תמיד לפני כולם. כך תוכלו להגיע לאירוע ללא מטען, תאפשרו לבעלי השמחה להודות לכם בעל פה ותתנו הבלטה צנועה ונעימה למתנה שלכם ולכם.
עטיפת המתנה
שווה להשקיע בעניין העטיפה, וגם לצרף כרטיס ברכה דקורטיבי והקדשה בכתב ידכם. גם כאן, אל תסתפקו במזל-טוב סתמי. שתי דקות של מחשבה עשויות להניב משהו אישי, מקורי ומרגש יותר. וכמובן – אל תיקחו פתק צהוב מהמטבח ששימש אתמול את רשימת הקניות. הצטיידו, מראש בכרטיסי ברכה קטנים. אתם תראו: הם ישרתו אתכם בהזדמנויות רבות אחרות. חשוב מאוד לצרף פתק החלפה.
היזהרו ממתנות ממחוזרות
כאן אני מרשה לעצמי לומר: היזהרו מנוהג המתנות הממוחזרות. זה לא רק מביך. זה גם לא מנומס. לא מעט בדיחות מסתובבות על מתנות, שאחרי שנה או שנתיים חזרו לבעליהן המקוריים מבלי שאף אחד טרח לפתוח אותן, ועם פתק הקדשה מקורי.
פרחים, יין ושוקולד
בחרתם להביא פרחים? אתם בבעיה. וגם המארחים. למה? כי בדיוק אתמול הם קנו שלושה זרי פרחים כדי לפזר בבית. לא רק שאין להם מקום לפרחים. עכשיו כבר אין להם אפילו אגרטל מתאים. מה הם יעשו? ישימו את הזר במטבח, וזוהי סופה של המתנה היפה שלכם. מה עושים? מקדישים רגע אחד נוסף של תשומת לב ושולחים את הזר יום קודם לכן אל ביתם של המארחים. אז הזר הזה תופס מקום של כבוד באמצע הסלון ואתם משדרים מסר של אנשים שיש להם את זה.
אם הבאתם שוקולד, על המארחים לפתוח אותו ולהגיש לאורחים – גם אם הביאו להם באותו ערב מספר סוגים של שוקולד. היות ואתם המארחים חייבים להגיש את השוקולד לשולחן האורחים, עצה קטנה, תפתחו את אריזת השוקולד מחוץ לטווח הראיה של האורחים על מנת לא להביך במידה והשוקולד לא במצב אכיל,......
יין הוא אופציה שלישית. לא מעט אורחים ששכחו להקדיש מחשבה למתנה, עוצרים לפני האירוע בחנות או במעדנייה, בוחרים יין אקראי, והופ – טסים למסיבה. זה נוח, וזה גם נראה אנין טעם.
כאן בא האבל הגדול. המארחים שלכם תכננו את האירוע שלהם עד הפרט האחרון. כולל סוגי היין הנדרשים. אתם יכולים להביא יין חצי יבש באיכות נהדרת, אבל בארוחה הבשרית המתוכננת שותים דווקא יין אדום (ולא את הלבן שאתם הבאתם). לכן, אם אתם בוחרים להביא יין, אל תקנו ברגע האחרון. צלצלו למארחים ושאלו אותם איזה יין כדאי להביא. שתי דקות בטלפון והמתנה שלכם תתקבל בשמחה ותיתפס אחרת לגמרי.
היום שאחרי
סיפור המתנות לא מסתיים עם רגע קבלתן. לאחר שהאירוע חלף עבר, והדי הקרב כבר שכחו התאוששתם ופתחתם את כל מהמתנות, נהוג לצלצל לאורחים יום יומיים אחרי האירוע ולהודות להם על המתנה. זה נותן להם הרגשה טובה ומראה שאתם מקדישים תשומת לב לאורחים שלכם, למרות שהאירוע כבר הסתיים.
כתבה מצולמת ב ynet - סיור בקניון ורעיונות למתנות לחברים, משפחה ועסקים
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4050126,00.html
חג שמח!
©כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ
,
ת