טלפון: 03-6913545

אודות
<< שיטת TLL >>

12 העקרונות של שיטת TLL שפותחה ע"י תמי לנצוט ליבוביץ

שיטת TLL מתמקדת בשיפור וניהול התדמית האישית והתקשורת הבינאישית, באמצעים הבאים: פיתוח וחיזוק האינטואיציה; הכרת כללי הנימוס והנוהג בישראל ובעולם; בניית כלים להתנהלות אישית במסגרת חברתית ו/או עסקית.

בלב שיטת TLL ניצבת ההנחה לפיה הפשטות האנושית משמשת כלי לתקשורת בין-אישית אמינה ובעלת עוצמה, בין כל בני האנוש על פני הגלובוס.

ההכרה בחשיבותה של המודעות האישית, הבינאישית והסביבתית, היא שמצמיחה את יכולותינו החברתיות והאישיות.

הכירו את העקרונות עליהם מבוססת שיטת TLL

1.    "כל אדם עולם": לכל אדם תכונות אופי ייחודיות לו, שפת גוף, תחומי התעניינות, רקע, חינוך, כישרונות, שאיפות, פחדים ואהבות הגלומים בו. אלו המשאבים הטבעיים הקיימים בכל בן אנוש. לאור השוני בין אדם לאדם, ובין עמים שונים על פני הגלובוס, יש בראשית להבין את הבסיס האנושי המשותף לכולם. עיקרון זה עומד בבסיס השיטה כולה.

2.    הפיכת המשאבים לנכסים: את הנפט מזקקים לדלק. את היהלום מלטשים לשלמות. כך גם כאשר מדובר במשאבים הטבעיים הטמונים בכל אחד ואחת:  שפת הגוף, מנעד קולי, הבעות הפנים, נוהג ונימוסים ועוד. ניתן ללטשם, לזקקם, ולהפכם לנכסים יקרים מפז בכל סביבה חברתית ועסקית. כמו היהלום והדלק – כאשר רמת הליטוש של התדמית האישית והמודעות העצמית גבוהה יותר, הערך גבוה יותר. 

3.    גם הזולת הוא עולם: הירח נע במסלול קבוע סביב כדור הארץ. כדור הארץ – סביב השמש. גם אתה מוקף בעולמות נוספים – אנשים אחרים הפועלים כמוך. הבנת הזולת, שאיפותיו ומניעיו, תסייע לך לנוע במסלול שייעדת לעצמך, ולהגיע למחוז חפצך.

4.    "השפה האוניברסלית": תקשורת בין עולמות – תקשורת תקינה בינך לבין הזולת היא הערובה למניעת התנגשות בין עולמך לעולמו. לא רק שפת דיבור, כי אם רבדים נוספים מהווים את אמצעי התקשורת בין בני האדם: 

5.    מצא את היתרון היחסי שלך: הפוך את החולשה האנושית שלך ליתרון. מחקרים מוכיחים כי כל החלטה אנושית מבוססת על 90% רגש ורק 10% של חשיבה רציונלית. שימוש נכון ומושכל בעובדה זו יביא  אותך לפיתוח גישה ראויה לאנשים, נטרול התנגדויות מצד הזולת, ולמימוש הישגים טובים יותר בכל פגישה חברתית, עסקית או אחרת.

6.    הנימוס שומר עלייך:  אם העולם שמסביבנו הוא מערכת כבישים, הנימוס הוא כללי הנהיגה. מערכת הכללים הזו מבוססת על השכל הישר, ומסבירה לנו מתי עלינו לתת זכות קדימה לזולת, מה היא המהירות המותרת, וכיצד עלינו לאותת לנהגים אחרים על כוונותינו. הנימוס מונע "תאונות חברתיות", ומאפשר לך להגיע למחוז חפצך בשלום ובמהירות.

7.    "המשפחה האנושית": הבסיס לתרבות האזרחית מושתת על כבוד הדדי, איפוק, אדיבות וסובלנות. בחירתך לנהוג על פי ערכים אלו, אף תעודד את הזולת לבחור בהם, ותקרב את כולנו להתנהגות אחראית, מעשירה ומתגמלת, אשר מטרתה יצירת חברה תרבותית, משפחתית, אנושית ומאושרת.

8.    כל אינטראקציה היא פרזנטציה: שיחת עבודה, שיחת חולין עם חברים או הרצאה בפני תלמידים – בכל מפגש בינך לבין הזולת נמדדים ומוערכים התנהגותך והמסרים המועברים על ידך, במודע או שלא במודע.

9.    "לכל איש יש שם": השם שלך הוא אחד מנכסיך החשובים ביותר. השם הוא ה מותג שלך, ובאמצעותו מזהים אותך וזוכרים אותך. כאשר אתה מציג את עצמך בשמך המלא, אינך עוד אחד מיני רבים אלא יחיד ומיוחד. גם הסובבים אותך מצפים שתכיר אותם בשמם, ותפגין כלפיהם את מלוא הכבוד. כאשר אתה פונה אל הזולת בשמו, אתה שובר את תחושת הזרות ומעניק תחושת שייכות, עניין ואכפתיות.

10.    מודעות מונעת טעות: שיפור ובניית המודעות עצמית מחייבים אותך ראשית כל, להכיר את עצמך: מראה, קול, תנועה, שפה. כיצד קולטת אותך הסביבה? מודעות סביבתית: עסקים, משפחה, אירוע חברתי – עליך לדעת מה היא הסביבה בה מתרחשת האינטראקציה, ומהם הנוהגים והנורמות החלים בה. מודעות בינאישית: מיהו האדם העומד מולך? מה מניע אותו? מה מסב לו הנאה? מה מרתיע אותו? רמה גבוהה של מודעות תקל עליך ותקרב אותך לכל יעד נבחר.

11.     החיים הם לא סרט: נכון, החיים רוויי דרמות, קומדיות וטרגדיות, אבל בניגוד להוליווד, התסריט אינו ידוע מראש. לכן, אין השיטה עוסקת בכללי התנהגות מוכתבים ונוקשים, אלא בעקרונות גמישים אותם ניתן ליישם במגוון רחב של סיטואציות, בהתאם לתפניות ולהתפתחויות שהחיים מזמנים לנו.

12.    בחיים כמו בספורט: ספורטאי הרוצה להגדיל את סיכוייו לנצח, יקפיד להכיר את חוקי המשחק לעומקם, ויילמד היטב את יריביו ואף את חבריו לקבוצה. כמו כן, הוא יקפיד להכיר את יכולותיו ומגבלותיו, ויתאמן ככל יכולתו על מנת להשתפר. זו כל התורה על רגל אחת. אולם אל לנו לשכוח את גם את הרגל השנייה: בחיים, כמו בספורט, אמנם חשוב לנצח, ואולם יותר מכך - חשוב ליהנות.

 

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ