לארח ולהתארח בחברה ובעסקים בארץ ובחו"ל
"כי אירוח מושלם זה הרבה יותר מאוכל טוב"
מנחה: תמי לנצוט ליבוביץ
סדנה אישית בת 3 שעות
האירוח בימינו הוא הבסיס לחיבור בין בני אדם ומפתח לשיתוף פעולה חברתי-עסקי מוצלח. ההתנהלות סביב השולחן היא מיומנות בפני עצמה, יש לה שפה משלה וקודים התנהגותיים ייחודיים.
חשיבות טיפוח כישורי אירוח מסייעת לנו לקשור קשרים, לרכוש חברים ולעשות עסקים. כל זה יכול להתרחש בזכות האירוח הנכון או ליפול בגללו. אם נעשה זאת נכון תיווצר אוירה נינוחה ומזמינה, ירקמו קשרים וייחתמו עסקאות.
תורת האירוח היא לא מדע, היא אמנות. אין דבר שנקרא אירוח נכון, אבל יש תמהיל מסוים: אורחים, סגנון האירוח, האוכל, סדר ההתרחשויות, כל המרכיבים הללו בתוספת התייחסות יצירתית למגוון המרכיבים משפרת את סיכויי ההצלחה של האירוע/האירוח.
אחת המעלות של הישראלים היא אהבתם לארח ולהתארח. אמנם יש האוהבים יותר את מלאכת האירוח בזמן שאחרים מעדיפים להתארח ולא לטרוח, אך בשלב זה או אחר, כל אחד נדרש לממש את מצוות הכנסת האורחים.
רק יחידי סגולה ניגשים למלאכת האירוח בקור רוח, אולם כולנו יכולים להפוך את “מעמסת" האירוח לחוויה נעימה ולא מכבידה.
את מי להזמין? מה להגיש? על מה ידברו? איך נראה הבית? מה יחשבו עלינו? כולנו מתרגשים ומתלבטים לפני בואם של האורחים. אנו חשים שהאורחים מודדים אותנו בכל פרט ושצריך לעשות הכול על מנת להרשימם: החל בטיב כלי האוכל, דרך מספר המנות ועד לתוכן השיחה.
בסדנה לתרבות האירוח אנו מלמדים כי אירוח עשוי להיות חוויה שונה באופן מהותי, חוויה חברתית מהנה ויצירתית - הכול טמון בגישה.
מוטו הסדנה: שהמארחים הטובים ביותר אינם המארחים המרשימים ביותר אלא המארחים שמסבים את ההנאה הרבה ביותר לאורחיהם.
כיצד להסב לאורחים הנאה? זוהי כבר באמת אמנות.
תפריט הסדנא: נושאים לבחירה
- מסביב לשולחן – שפת השולחן, הסכו"ם, איך אוכלים את זה ונוהגי השתייה
- המסעדה ונוהגיה
- מזנון חופשי ונוהגיו
- "לחיים", - נוהגי הרמת הכוס. מי מברך, איך ומתי
- הכל אודות פרוטוקול המתנות – האם חובה להביא, מה מביאים.........
- יש פה מישהו שאתם חייבים להכיר" - מי יהיו האורחים שלכם ומהו תמהיל האורחים המושלם.
- להגיד את הדבר הנכון - אמנות השיחה - כיצד לנהל שיחה תרבותית, קולחת ומהנה.
- נוהגי הזמנה, בכתב ובעל פה, כיצד כותבים הזמנה ומה ראוי ולא ראוי לציין בה.
- להרגיש בבית - האמנות של יצירת אווירה נכונה ומתאימה לכל אירוע ולכל אירוח.
- אירוח עם סגנון - מגוון של טכניקות אירוח מקובלות והתאמתן לאירוע.
- לא על האווירה לבדה - תכנון נכון של התפריט. האם לקנות או להכין? כיצד לשלב את האוכל עם מראה החדר ועוד.
- טוב מראה עיניים - כיצד לערוך את המזון והמשקאות בדרכים לא שגרתיות שיתרמו להנאה מהאירוע.
הסדנא כוללת הדגמה מעשית, סימולציות, ומגוון רעיונות לאירוח מושלם.
למי מיועדת הסדנה?
- לכל מי שמרבה ואוהב לארח ולהתארח בסטייל.
- למארגני אירועים פרטיים ורשמיים
- למי שמתכנן אירוע מיוחד
- אנשי עסקים המארחים ומתארחים בארץ ובחו"ל
משך הסדנה: מפגש אישי בן שלוש שעות
מטרת הסדנה: הקניית כלים מנומסים ויעילים לאירוח מוצלח נעים, תורך הבנת הבסיס הפשוט שהאירוח אינו נועד להרשים אלא להנעים, הכרת ההתנהלות מסביב לשולחן, שפת הסכו"ם .
קהל יעד: כל מי שמתארח ומתארח בחברה, בעסקים ובפוליטיקה
מחיר הסדנא: 2700 ₪
לפרטים נוספים:
תמי לנצוט ליבוביץ
טל' במשרד: 03-691-3545
נייד אישי: 054-666-6226
דואר אלקטרוני : tami@tll.co.il