טיפים מנומסים בישראל ובעולם
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 10.10.2024הרבה מאתנו שאלנו את עצמנו בסיומה של ארוחת ערב במסעדה, או ביושבינו על הבר האם להשאיר טיפ,כמה,השרות היה טוב, או פחות טוב, ואולי קרה שממש לא היינו מרוצים מהאוכל או השרות, התלבטנו האם צריך להשאיר את הטיפ וכמה? ואולי קרה שפשוט שכחנו מהתשר,הטיפ, ולא הבנו למה המארח במסעדה שאל אותנו " האם הכל היה בסדר?“ מצד שני, כשהגענו פעם נוספת למסעדה בה השארנו טיפ מכובד, קיבלו אותנו עם חיוך רחב.
TLL Hospitality - הכשרה לשירותי יוקרה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024בעידן הגלובלי בו אנשים רמי מעלה ופמליותיהם מתניידים בתדירות גבוהה, צרכי האירוח היוקרתי של אורחי VIP – מדינאים, שרים, פרלמנטרים, דיפלומטים, אנשי עסקים, מנהלים בכירים, מדענים, מרצים וסלבריטאים – גבוהים יותר מאי פעם בנוסף, נדרש סטנדרט המאפשר גם לספק את רמת האירוח המצופה בכל מקום ומצב, וגם להיערך במהירות למגוון הדרישות.
מצוינות השירות במסעדה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024ארוחה מהנה היא שילוב של כמה מרכיבים, והאוכל הוא החשוב שבהם אבל לא רק הוא, היות והוא אינו עומד בפני עצמו אלא יש להוסיף לו את מרכיבי השירות. אווירה מכובדת אך פמיליארית, תרבות שירות מקצועית ואדיבה, עיצוב מוצלח וכמובן אוכל מעולה, כל אלה יחד יהפכו את הביקור במסעדה ל"משהו לדבר עליו בדרך הביתה".
הבאטלר (Butler) העכשווי מול רב המשרתים של פעם
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024בעקבות שאלות ופניות על מקצוע עתיק היומין של הבאטלר (Butler), החלטנו לכתוב על תפקידיו ועל תחומי האחריות של מקצועי מאתגר, מיוחד ומעניין זה. הבאטלר הוא האדם הבכיר ביותר המופקד על מספר תחומי אחריות בארמון המלוכה, בבתים פרטיים גדולים, וילות ולאחרונה גם בבתי מלון, מלונות בוטיק ועוד.
אומנות האירוח
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 15.10.2024רק מעטים האנשים, יחידי סגולה ומיוחדים, מצליחים להתייחס לאירוח בקור רוח ובאדישות. לעומת זאת, רוב המארחים נכנסים למצב של לחץ רק עם איזכור המילה אירוח, ומיד מרגישים צורך להיכנס לעמדה של התגוננות.מה שחשוב לדעת שהאירוח לא נועד להרשים את הסביבה אלא להנעים את שהותו של האורח.
בירה זה גם עניין של כבוד. ויש כבוד.
מאת: שירי דובר | 14.05.2024מדברים הרבה על מה שקורה לשוק הבירה בארץ. מדברים על זה שהדרישה למגוון בירות איכותיות מיובאות עולה, ועל זה שגם לגזרה המקומית יש יותר ויותר מה להציע. מאידך, יש המלינים ואומרים שאנחנו עדיין "לא שם".
'הכנסת אורחים' - מקורות מול והעידן העכשווי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024כללי האירוח נבעו אז מתוך מחשבה שהמארחים של היום הם האורחים של מחר. כבר אז אדם נחשב למארח טוב אם ידע להעניק לאורחו את ההרגשה כי הוא חשוב לו, ולכן לא חסך בכל מאמץ להנעים את זמנו.ועל כולם התעלה אברהם אבינו , אשר טרח להעניק לאורחיו שירותי V.I.Pעם אקסטרות...אז מה הפלא שאנו, אשר ספגנו את גינוני האירוח הטוטאלי מן התנ"ך, וכן את כללי וטקסי האירוח במזרח התיכון שבו אנו חיים, נלחצים מאירוח? – מה יאכלו? מה ישתו? איך נשעשע את האורחים? איך לא ישתעממו? מה יגידו על האירוח שלנו – וכיוצא בזה חרדות וסיבות לכאב ראש
אירוח מוצלח ורגוע
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024יצירה מוצלחת של אירוע היא כמו פתיחה של קונצרט חגיגי. המארח הוא כמו המנצח שעומד על הדוכן. לפניו הכלים המוסיקליים השונים – מרכיבי האירוע. המנצח מכיר כמעט בעל פה את הפרטיטורה שלו, ומנצח על התזמורת בהתאם להשקפותיו ולטעמו הייחודי. ככל שתהיו מוכנים יותר, התוצאות המוסיקליות יהיו ערבות יותר לאוזן.
אירוח עסקי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024ארוחה משותפת במסעדה היא דרך נהדרת לחזק מערכת יחסים עסקית, לשדרג את הקשר העסקי והאישי ולנצל זמן איכות לשיחה מקצועית על מי מנוחות במסגרת אירוח עסקי מוקפד. מה הם הכללים עליהם כדאי לשמור על מנת לייצר אווירה מושלמת לפני הארוחה, בזמן הארוחה ולאחריה – מצד המארח ומצד האורח:
לארח ולהתארח בסטייל
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024בכדי להיות מארחים טובים ולהיחשב לכאלה, אין צורך בפיות טובות או בקסמים. כל שדרוש הוא לשנות את נקודת ההתייחסות ולראות את האירוח לא כדבר מחייב שנועד להרשים את הסביבה, אלא כאירוע שנועד להנעים את שהותו של האורח. אחרי הכל, הצלחת האירוח אינה נמדדת בשעות ההכנה שהקדיש המארח במטבחו לקראת האירוח וכן לא בטיב הארוחה שיצאה מתחת ידיו. מה שהופך את האירוח למוצלח או לא הוא בסופו של דבר האווירה הכללית שנוצרה, אופי השיחה שהתפתחה, העניין שנוצר והרגשתם של האורחים (האם הרגישו נינוחים או לא). ולכן, כל שנדרש בכדי להפוך
האם מנומס לבקש מהאורחים להכין/להביא חלק מהתפריט?!
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024ארוחת חג מוצלחת היא כמו קונצרט חגיגי, כשהמארח דומה למנצח שעומד על הדוכן. לפניו הכלים המוסיקליים השונים - מרכיבי האירוע. המנצח מכיר כמעט בעל פה את הפרטיטורה שלו ומנצח על התזמורת בהתאם להשקפותיו וטעמו הייחודי. ככל שתהיו מוכנים יותר התוצאות המוסיקליות יהיו מוצלחות יותר.
המדריך השלם לשמירה על שלמות המשפחה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024עוד רגע פסח ולפני שאנחנו צולחים את הארוחות המשפחתיות המוכרות, אולי כדאי לנסח מראש כמה כללים שיעשו לנו שקט ושלווה בשולחן: איך מפרידים בין הדודים לחמות, למה לא רצוי לדבר על פוליטיקה,
מסיבות הקוקטייל - המדריך להישרדות
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024לקראת חגיגות השנה האזרחית, קבלו את מדריך שיטת 'סיביליטי' להישרדות באירועים חברתיים. רזי תורת המינגלינג של מסיבות הקוקטייל: איך עושים כניסה מרשימה? באיזה יד מחזיקים את כוסית המשקה? למה סלט עלים הוא לא הבחירה שלכם במזנון? ומה צריך בשביל שיחת מינגלינג מוצלחת. בהצלחה!
אירוח ברביקיו - BBQ בסטייל
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024סגנון האירוח הנפוץ ביותר ביום העצמאות הוא הברביקיו או המנגל או בקיצור "על האש". סגנון אירוח קליל יחסית, לא פורמאלי אך בהחלט דורש התארגנות מראש ולא תמיד הוא קל יותר מסגנון אירוח אחר.
מסיבת תה – Afternoon tea
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024לכבוד יום התה הבינלאומי המתקיים היום ה - 15 בדצמבר, קצת על תרבות סגנון התה המיוחד הזה, תפריט, היסטוריה והנאה. בעבר היה מקובל מאוד לערוך מפגשים חברתיים בשעות אחר הצהריים, שהיו מבוססים על שתיית תה. השעה המקובלת למסיבות אלה הייתה 16:00 שעה שבזמננו נחשבת אצל מרבית אנשי העסקים לאמצע היום. ובכל זאת, כך מסתבר, המסורת מחזיקה מעמד וטקסי תה עדיין מתקיימים, אפילו בזירה העסקית.
כישורי אירוח
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024"אמנות האירוח ושיחות החולין הקצרות, בעלות המשמעות, הן ההתמחות החדשה של הדמוקרטיה בעידן החדש והדבר לו אנו זקוקים בעולם כעת" (פיל קאס, מנכ"ל "קולומבוס", אוהיו, ארצות הברית).
מסיבת קוקטייל, מקורות, כללים וסגנונות.
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024סיבה כזו מתאימה בעיקר לאירוח עסקי או חברתי ומחייבת מתן תשומת לב לאינטראקציה ולהיכרות בין האורחים וכן לאפשרויות התנועה שלהם במרחב. קל מאוד לארגן מסיבת קוקטייל ולנצח עליה. מילוי אחר כמה כללים והנחיות פשוטות יאפשרו לכם ליצור את האווירה המבוקשת ו"להרים" מסיבה שתשאיר רושם חיובי ואפקטיבי. אך לפני ההנחיות והכללים, חשוב לזכור שמצב הרוח הוא זה שממלא את התפקיד המרכזי, אם אתם בצד המתארח, ודווקא היום לא מתחשק לכם להיות בחברת אנשים אחרים, מומלץ שתישארו בבית.
עריכת שולחן ביתי לארוחת החג
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024החגים נחשבים לחגי משפחה והדבר בא לידי ביטוי בין היתר בכך שהם נחוגים בחברת אנשים רבים, בני משפחה וחברים. באירוע כזה, לא רק המארחת צריכה להתכונן ולדאוג שהכול יתנהל כשורה. גם לאורחים ישנו תפקיד חשוב בהצלחת הערב. הרגשה נינוחה, שולחן ערוך באלגנטיות ומספר גינוני שולחן בסיסיים, הם כל מה שנחוץ להצלחת הארוחה. חשוב להבין שכללי הנימוס והנוהג מבוססים על השכל הישר ועל אינסטינקטים חברתיים בסיסיים. התנהגות אדיבה, מודעת ומתחשבת מועילה תמיד והיא המפתח לזרימה הרמונית בכל אירוע שהוא. רצוי גם לזכור שנוהגי שולחן ק
נימוסים ונוהגים לעריכת השולחן בחגים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024בכתבה זו אנסה לתת טיפים מנומסים איך אפשר להזמין, בלי לפשוט את הרגל, להישאר בחיים ויותר מזה גם ליהנות כמארחת ולא להתמוטט בסוף הערב. התארגנות נכונה וחכמה בעוד מועד תחסוך זמן ואנרגיה, ותבטיח ערב שאיננו כרוך בעבודה קשה ומפרכת.
פרוטוקול עריכת השולחן
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024בארוחה מהנה – האוכל הטעים הינו מרכיב חשוב בהחלט. אולם ארוחה מהנה לא נמדדת אך ורק בטיב האוכל. ומה הכוונה?
עשה ואל תעשה סביב השולחן
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024מהרגע שהתיישבתם ליד השולחן ועד עזיבתו בסוף הארוחה, חשוב לזכור את הכללים הנהוגים בארוחה. אין זה אומר שאנו מתייחסים כאן לדודה הזקנה, אלא מדובר בעניין של כבוד והערכה לזולת והוכחה לכך שאכן אתם יודעים כיצד להתנהג.
סביב השולחן
מאת: שירי דובר | 14.05.2024מה ואיך לאכול ובלי מילה אחת על דיאטות. שירי שלנו ממשיכה את סדר הפגישות עם תמי לנצוט ליבוביץ. והפעם: על נוהגי שולחן.
נימוסים טכנולוגיים סביב שולחן החג
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024ראש השנה הוא אחד החגים המרגשים והמיוחדים בשנה, עשיר בתחושות של התחלה והתרגשות, מלא במשפחה קרובה ורחוקה וידוע בשולחנות החגיגיים סביבם מתכנסים כולם. ראש השנה שלנו נחגג כבר אלפי שנים, אבל מה השינוי המשמעותי שחל עליו בעשור האחרון? כמובן, הטכנולוגיה שנכנסה לחיינו! סביב שולחן החג אין לנו רק תפוחים בדבש ובני דודים שלא ראינו חודשיים אלא גם מכשירים סלולריים של אפל ואנדרויד וטאבלטים מכל הסוגים – ואתם, מגיעות הסחות הדעת!הפתרון הנועז למארחים האמיצים
איפה להניח את התיון?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024השאלה שאני מקבלת ,ושחוזרת על עצמה שוב ושוב במהלך שנות עבודתי בתחום הנימוס והנוהג מקהל שרוצה להבין אחת ולתמיד איפה מניחים את התיון לאחר הוצאתו מהכוס? פרוטוקול הגשת התה בתחום תרבות האירוח פתר את השאלה בצורה פשוטה ,נוחה ומנומסת: בהגשת התה יש להגיש לאורח את כוס התה מעל תחתית הולמת ובתוספת יש להגיש צלוחית קטנה ונחמדה המיועדת אך ורק להנחת התיון לאחר שימושו. את צלוחית זו מניחים מצד ימין של האורח. (וזאת בכדי לחסוך את טפטוף התה במידה ומניחים על תחתית הכוס ומרימים אותה לפה)
באיזה מזלג להשתמש?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024כאשר אנו מוזמנים לאירוע בו מעורבת ארוחה, נושא ההתנהגות סביב השולחן עולה למודעות ולעתים גורם לדאגה מסוימת שמתבטאת בשאלות כגון: "באיזה מזלג אשתמש לכל מנה?", "כיצד עליי להתנהג ליד השולחן?", "על מה כדאי לי לדבר"?.
לברך בנימוס סביב השולחן – כללים ונוהגים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024לא תמיד ברור מהם כללי הנימוס הקשורים בהרמת כוסית, מתי נכון לברך? מה לומר ומתי? האם נכון לעמוד במהלך הרמת הכוסית, או נהוג לשבת? מה קורה אם אתם לא שותים אלכוהול ומצבים נוספים מביכים ולא נעימים.
נימוסים סביב כוסות היין
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024כל מה שקשור ביין הפך זה מכבר לתרבות בינלאומית ולנושא שיחה פופולארי. הנה טעימה ממושגי היסוד, המסורות, הנוהגים והאנקדוטות הקשורים בתרבות עתיקה זו. ביוון העתיקה מקובל היה לשתות את היין בקערה גדולה, שעברה מאיש לאיש. כשפרצה מגיפת הדבר, התחילו לשתות יין בכוסות אישיות. נוהג נפוץ נוסף ופחות מרנין היה להרעיל אנשים באמצעות יין מורעל והוא שהתחיל את מנהג השקת הכוסות של ימינו. "לחיים".
הזמנת יין ונוהגיה?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024אנו אורחי הכבוד בארוחה עסקית, לא מבינים גדולים ביין, כאורחי כבוד נתנו לנו לבחור את היין, מה עושים?!! יין ועסקים הולכים יד ביד עוד מימי קדם, היום תרבות היין היא שפה בין-לאומית אחידה ונושא שיחה פופולרי בכל מקום. לפיכך הכרת הנוהגים ומושגי היסוד הקשורים ביין אינה רק מציגה אותנו כבקיאים בהלכות עולם, אלא גם מסייעת לאומנות השיחה סביב השולחן ואף לוקחת חלק מהתרשמות המקצועית/ אישית/ ייצוגית מהמדינה אותה אנו מייצגים.
תרבות היין כשפה בינלאומית
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024ביוון העתיקה נהגו לשתות יין בקערה גדולה שעברה מאיש לאיש. כשפרצה מגפת הדבר ומחשש להידבק זה מזה, עברו הלוגמים לשתות בכוסות אישיות. נוהג עתיק נוסף שקשור ביין היה להרעיל אנשים באמצעות כוס היין שלהם, בעיקר סביב שולחן המלכות. הכוסות אז היו רחבות ושטוחות, וההשקה החזקה הייתה גורמת למעבר יין בין הכוסות, כלומר אפשרה לאורח להיות בטוח כי המארח שלו אינו מרעיל אותו. מנהג מגונה זה הוא שהוביל לנוהג השקת הכוסות המודרני, ומקור הברכה "לחיים" בפחד האמיתי מהרעלה במהלך שתיית יין.
ההסטוריה של תרבות היין
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024לגמרי שלא בצדק יצא לבירה, במקומות מסוימים בדורנו, שם הממצב אותה כמשקה פשוט ואולי אף נחות במשפחת האלכוהול. הבירה, שהיא ככל הנראה אחד המשקאות הקדומים של האנושות, נושאת עמה היסטוריה עשירה ומכובדת, אשר זכתה עם השנים להתפתח למגוון רחב של סגנונות וסוגים, קלים ומורכבים, מרירים ומתקתקים, כאשר לכולם מכנה משותף אחד והוא היותם מורכבים ממים, שמרים, לתת (דגן שעבר תהליך הנבטה חלקי למען ימוצו הסוכרים שבו) וכשות (תפרחת צמח שתפקידה לתבל את הבירה, להעניק לה טעמים מרירים ואף לאפשר שימורה לאורך זמן).
חגיגות הבוז'ולה – Beaujolais
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024יינות הבוז'ולה הם היינות הראשונים היוצאים לשוק משנת הבציר האחרון במובן זה, חגיגות הבוז'ולה מזכירות במשהו את הבאת הביכורים: כורמי חבל בוז'ולה שבצרפת חוגגים את הבציר המוצלח ביינות שזה עתה יצאו מן המכבש בכל אזור בוז'ולה חוגגים את הגעת היין במוסיקה, תהלוכת לפידים העשויים מענפי גפנים ובריקודים באוכל ובהרבה יין, מבירת המחוז ועד לאחרון הכפרים. בעיירה בוז'ו שהיא הבירה ההיסטורית של האזור. בשעה 12 בלילה נפתחות החביות והבקבוקים וה'נובו' זורם כמים.
שמפניה כסמל לחגיגיות ויוקרה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024יינות שמפן המבעבעים הפכו במהלך השנים ליינות המסמלים חגיגיות, טקסיות, ניצחונות, הצלחות ויוקרה. בתקופות המלוכניות חגיגה ללא שמפניה לא הייתה חגיגה, וטקס ללא שמפניה בתחילתו העיד על עממיות ועל טעם רע.
תרבות הבירה- איזו כוס לאיזו בירה?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024ההיסטוריה של הבירה היא ארוכה ושורשיה מגיעים אף עד אלפי שנים לפני הספירה. עדויות לקיומה ניתן למצוא בכדים שהתגלו בחפירות ארכיאולוגיות באזור המזרח הקדום, במסופוטמיה, ששם נראים איורים של תהליך תסיסה ודמויות מלכים מכובדים לוגמים בירה בכוסות מפוארות.
אוזו המשקה הלאומי של יוון
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024אוזו Ούζο ליקר בטעם אניס, מיוצר משאריות תעשיית היין . grape must משקה חריף מזוקק המיוצר בדרך כלל ביוון. האוזו הוא שקוף ומכיל אניס. החוק היווני קובע שעל מנת להיקרא אוזו על המשקה להכיל לפחות 20% Ouzo Yeasts . טעמו של האוזו , נקי ורענן ומתאים לכל ימות השנה כמשקה קיץ - בגדי ים רטובים, קלמרי מטוגנים, לילות קיץ חמים בבתי קפה בחוץ. בחורף יש פחות עבודה, והלילות ארוכים. חברים, מוזיקה ושיחה על אוזו - אלה ממלאים את לילות החורף הארוכים בשמחה."
ברנדי, קוניאק וארמניאק
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024כל קוניאק הוא ברנדי, אבל לא כל ברנדי הוא קוניאק. ברנדי הוא משקה אלכוהולי שעשוי לרוב מזיקוק של יין ענבים, אך גם על בסיס פירות (שרי ברנדי עשוי מדובדבנים, הקלבדוס עשוי מסיידר תפוחים). קוניאק הוא ברנדי ענבים שנעשה במחוז קוניאק. קוניאק משובח הוא פרי תערובת שמרכיב צוות מומחים בעלי מקצוע מיינות בני בצירים וזיקוקים שונים.
סיגרים - הנאה עטופה בידע
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024כאשר קולומבוס גילה את העולם המערבי באוקטובר 1492, הוא מצא את האינדיאנים מעשנים צמחים שונים ושאר ירקות ללא אבחנה. קולומבוס הצטרף אל מעלי העשן ויחד גילו את הסיגרים. מאוחר יותר, גילה מגלן את הטבק בקאריביים ובאסיה, ומאז נפוצו טבק וסיגרים בכל רחבי העולם.
פורט - לגימה טובה ומתוקה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.05.2024יין פורט הוא יין מועשר/ מחוזק (תוספת ברנדי לגפנים הסחוטים, המעלה את אחוז האלכוהול ל 20%) יין הפורט מיוצר בפורטוגל, בעמק דורו, אזור הררי וחם., הנמצא בפרובינציות הצפוניות של פורטוגל עם גישה נוחה לים. הפורט ששמו על שם העיר פורטו, זהו בדרך כלל יין אדום ומתוק, המוגש לעתים קרובות כיין קינוח, אם כי הוא מגיע גם בזנים יבשים, יבשים למחצה ולבנים. יין פורט חייב להיות מיוצר לפי כללים מסורתיים, ייחודיים ונוקשים על מנת לדעת שאכן אתם שותים יין פורט העומד בתקן חפשו את החותמת: "Vinho do Porto Garanti"
קיורטוש – מאפה הונגרי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 26.02.2024מכיוון שהקורטוש הוא בעיקרו מאכל רחוב, האכילה בידיים היא הדרך המקובלת והמועדפת ליהנות ממנו. החוויה של קילוף הבצק מהגליל היא חלק בלתי נפרד מהמסורת ומההנאה מהמאכל. כמובן, תמיד רצוי לשמור על ניקיון ולהשתמש במפיות או מגבונים לניקוי הידיים לפני ואחרי האכילה.
איך אוכלים קרואסון בנימוס?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 10.02.2022לקראת יום קרואסון הבינלאומי, ה 30 בינואר, כמה הארות שאולי לא ידענו. הקרואסון מקבל את שמו מצורתו: בצרפתית משמעות המילה היא "סהר" או "סהר הירח"."crescent" or "crescent of the moon" מאפה האוסטרי המכונה קיפרל הוא האב הקדמון של הקרואסון - בשנות ה-30, אוסטרי פתח מאפייה וינה בפריז, שהפכה לפופולרית ביותר ובהשראת גרסאות צרפתיות אותו מאפה אוסטרי הפך לקרואסון צרפתי.
טקס עישון סיגרים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 31.12.2021הסיגר, על ריחו הדומיננטי ומגוון טעמיו, הפך בשנים האחרונות לאורח מבוקש בתרבות העסקית ולנושא שיחה מקובל בכל העולם. מועדוני הסיגרים צוברים תאוצה וזוכים להכרה בין-לאומית, ועישון סיגרים הפך לחוויה משותפת, הן לגברים והן לנשים.
איך אוכלים את יום הפסטה הבינלאומי?!
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 24.10.2022מקורות הפסטה הם עתיקי ימים. פסטה באיטלקית פירושה בצק. הרומאים הם אלו שהחלו להשתמש בבצק, שעשוי בפשטות, קמח ומים. לראייה, נמצאה פחית אכסון של אטריות מקרוני משנת 1279.יום הפסטה הבינלאומי הראשון התקיים בשנת 1995, ברומא, ע"י 40 מומחים ויצרני פסטות מכל קצוות העולם במטרה לחלוק ולהעשיר את הידע והזוהר של אטריות אלו לסוגיהן.
Buna - טקס הקפה האתיופי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 25.11.2020בּוּנָה (Buna) הוא שם הקפה המסורתי בחברה האתיופית, ומוגש כחלק מהכנסת אורחים. הקפה זוכה למקום של כבוד בתרבות האתיופית ונחשב למקור לגאווה לאומית. באתיופיה מתקיים טקס קפה מסורתי ה'בונה' שמהווה בילוי חברתי ושכולל את כל המשפחה. לטקס זה שלבים ברורים וחוקים לא כתובים, כך שהוא נחשב לחוויה חברתית טעימה ומכובדת. (בית אתיופי שאינו מקיים את הטקס כהלכתו נחשב לבית עני ודל שאינו מכניס אורחים)
סושי וסשימי - איך אוכלים את זה?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 03.07.2020לכבוד יום הסושי הבינלאומי, מאכל יפני שהפך להיות פופולרי בהרבה מאד ארצות ומאד חזק פה בישראל. כמה כללים ששוה להכיר בבואנו לאכול מאכלים מיוחדים אלו. מאכלים עם היסטוריה, עם חוקים וכללים שאנו חייבים לדעת על מנת לא להעליב את המטבח היפני והשף שעומד בראשו. פה הכלל ברומא התנהג כרומאי תופס מקום רציני ומכובד.כך שחשוב ללמוד ולעשות שיעורי בית לפני כניסתנו למסעדה יפנית.
תה תרבויות ונימוסים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 19.12.2021מקובל להאמין כי סין היא ארץ מוצאו של התה. לפי אחד הסיפורים ניסו האיכרים בסין לשפר את טעמם של מי השתייה שלהם על ידי הוספת עשבי טעם שונים. אחד מאותם עשבי טעם, מקורו היה בשיח ששמו צ'אי, שנחשב לטוב מבין עשבי הטעם ולכן גם הפך להיות הפופולרי ביותר.
אפשר להציע לך קפה?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 07.01.2020כשמגיע אליכם אורח, במסגרת אירוע חברתי או במסגרת העבודה אתם מציעים לו קפה, חזרו על הצעתכם זו פעמיים. לעתים קרובות אנשים נוטים לסרב להזמנה הראשונה מבושה או מהחשש להטריח אתכם. תתפלאו לראות שכמעט כל מי שסירב בפעם הראשונה, ייעתר להצעה השנייה בשמחה.
סוגי הקפה ואמנות הטעימה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 04.10.2021בתי הקפה בהיסטוריה היו ידועים כ"אוניברסיטה בגרוש". במחיר של פני אחד, מחיר כוס קפה, יכולת להיכנס למקום בו שמעת מרצים מהאוניברסיטה הדנים בנושאי אקדמיה. בצרפת הפך הקפה למקום מפגשם של אמנים ואינטלקטואלים בחברה הצרפתית. "קפה פרוסקופ" האלגנטי שנפתח ב-1689 ומוקם מול "La Comedie Francaise" אכלס אורחים מכובדים כרוסו, וולטיר, נפוליאון בונפרטה ובנימין פרנקלין. מאמינים כי עד 1843 היו בפריס 3000 בתי קפה. אחד מהם, "קפה דה לה פה", קיים עד היום.
יום הפסטה הבינלאומי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 01.11.2022מידי שנה בכל 'ום ה 25 לאוקטובר מאז שנת 1995,חוגגים בכל העולם במסיבות פסטה, ארוחות במסעדות לסוגיהן ובבתים את המודעות לתרבות הקולינארית של המאכל הפופולארי והאהוב כל כך. זאת זה תחת כנפי הארגון הבינלאומי I.P.O International Pasta Organization הזדמנות נפלאה לספר איך אוכלים פסטה - ספגטי, לינגוויני, פטוצ'יני, האם בכף? במזלג בלבד? או בשניהם ביחד? לכתבה המלאה: http://bit.ly/2PiZtus
לשתות קפה בנימוס
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 24.10.2021לקראת יום הקפה הבינלאומי החל ב 1 לאוקטובר מידי שנה,כמה טיםים מנומסים לשתיית הקפה: כשמגיע אליכם אורח, במסגרת אירוע חברתי או במסגרת עסקים, אם אתם כבר מציעים לו קפה, חזרו על הצעתכם זו פעמיים. לעתים קרובות אנשים נוטים לסרב להזמנה הראשונה מבושה או מהחשש להטריח אתכם. תתפלאו לראות שכמעט כל מי שסירב בפעם הראשונה, ייעתר להצעה השנייה בשמחה.
נימוסים ומתנות
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 10.10.2024כידוע לכולנו, לכל מתנה יש שני צדדים: צד א' שנותן אותה וצד ב' שמקבל אותה. לצד ב' כמעט ואין כל בעיה - הוא תמיד שמח ומאושר לקבל מתנה. אבל... כשהוא הופך להיות צד א' המתנה הופכת בשבילו מטרד ומשימה מסובכת. להביא מתנה או לא? איזו מתנה לבחור? כמה כסף להשקיע בה? איך להגיש אותה?
"הצרות" הקטנות סביב נימוסי המתנות
מאת: | 24.03.2017אחד עשר סוגיות הנקרות בדרכנו סביב המתנה. מה לעשות שהמתנה אינה מוצאת חן?, איך להתנהג כשצ'ק חוזר? לא הספקתי לקנות מתנה לאירוע, ללכת או לא ללכת"......
פרחים ונימוסים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 10.10.2024במשך דורות רבים משמשים הפרחים כאמצעי סמלי ייחודי לביטוי רגשות, תחושות, תקוות, ברכות וסימפטיה. לכאורה, נראה כי פרחים הם דבר מובן מאליו, שכן ניתן למצוא אותם בכל מקום: בצידי הדרכים, בגינות הבתים ואפילו בעציצים המשרדיים.
נימוסים מתוקים - שוקולד
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 10.10.2024מהם הכללים שצריך לדעת כשמביאים שוקולד כמתנה, נימוסי שוקולד, קצת על הרקע, מקור המילה "שוקולד", ההשוקולד הוא מצרך שבהחלט אפשר להתקיים בלעדיו, אבל הרבה יותר מתוק ונעים כשהוא בנמצא. יש בנינו כאלה האוהבים שוקולד יותר או פחות, ויש אפילו את מי שמכור לשוקולד באופן כפייתי.