טלפון: 03-6913545


הישראלי דוגרי או סתם חסר נימוס?!

הישראלי דוגרי או סתם חסר נימוס?!

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 19.09.2024

המודל שזכה לפופולאריות והשתרש במסורת הישראלית הוא מודל הצבר הדוקרני והמחוספס – אדיש, יהיר, לא אכפתי, זה שמצפצף על כל החוקים, אמיץ וחצוף. בתחילת המאה הקודמת,כך קיבל הנוהג במקומותינו מוניטין של דבר מיושן וגובמיוחד לאחר המהפכה הקומוניסטית, הוצג הנוהג כסמל לצביעות ולהתנשאות בורגנית, וכך זכה לקיתונות של בוז ולעג. הזלזול הנ"ל "יובא" לארץ על ידי אנשי העלייה השנייה. האבות המייסדים ייחסו חשיבות רבה יותר לפועלים חרוצים ולנשים המיטיבות לחלוב ולאפות, מאשר לאנשים שהקפידו על נָהֳגֵי אדיבות ועל נימוסי שולחן.

המשך...

יש תקווה?!!!

יש תקווה?!!!

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 19.09.2024

המשבר החברתי המתואר בפוסט חמור הרבה יותר מאשר חוסר נימוס גרידא. יש צורך בשינויי תפיסה מהותיים על מנת לפתרו. שינון ולימוד של נהגים ונימוסים יוכלו אולי להקל על הסימפטומים, אך לא לרפא את "התחלואים החברתיים". רק שינוי ערכי ורוחני מהותי עשוי לפתור את הבעיה לעומקה.

המשך...

טיפ מנומס למי? כמה? ולמה?

טיפ מנומס למי? כמה? ולמה?

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.01.2024

התשר - הטיפ, הוא תגמול כספי מרצון, הנהוג בעולם המערבי עוד מהמאה ה-18, ומאז מעמדו מתחזק ומתמסד בכל העולם, ופולש גם לארצות מסורבות תשר, כמו אלו במזרח הרחוק או במזרח אירופה.

המשך...

סיביליטי – גישה עדכנית לנימוסים 

סיביליטי – גישה עדכנית לנימוסים 

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 18.08.2024

אחד הצרכים החזקים של כל אדם הוא שייכות, להיות מקובל על אדם אחר ועל קבוצה. לכן עלינו להיזהר מלנקוט באסטרטגיה של דחייה או הרחקה של הזולת. לקבל ולהכיל, פירושו  לנהוג כבוד בכל אדם באשר הוא. לקבל ולהכיל פירושו גם לקבל את השונה. למשל עד כמה אנחנו ערים לקבלה נעימה של עובד חדש במקום עבודה, שכן חדש.... ומי מאתנו עושה מאמץ לגרום לו להרגיש טוב?

המשך...

ההיכרות עם אדם בעל מוגבלויות

ההיכרות עם אדם בעל מוגבלויות

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 08.02.2024

בעקבות שאלה שקיבלתי החלטתי שחשוב שאפרסם כמה כללי נימוס למצבים קטנים ומביכים בהם אנו לא בטוחים איך עלינו לנהוג, וזו השאלה : "כשערכים היכרות עם אדם היושב בכיסא גלגלים האם עלנו להתכופף כדי להציג את עצמינו או לרדת על הברכיים?" התשובה: לא,לא,ועוד פעם לא! להתכופף לגובה של האדם נועד לדבר עם ילדים בלבד. אדם בכיסא גלגלים, הוא אדם שמנטלית הוא בגובה רגיל, ואינו מרגיש בנוח ואינו רוצה שיתייחסו אליו שונה אלא כשווה בין שווים. בשיח ארוך כמובן שנוח יהיה, כמו בכל פגישה לשבת על כסא (לא שייך למצב האדם)

המשך...

טוב שכן קרוב מאח רחוק

טוב שכן קרוב מאח רחוק

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 07.06.2020

לא סתם קיימת האמרה הכול כך נכונה "משפחה ושכנים לא בוחרים", ואכן, רבים האנשים שחווים את הבעיה הזו על בשרם בחיי היום-יום. אכן, השכנות כרוכה בבעיות טכניות, לעתים אובייקטיביות, אולם אם נעצור רגע ונחשוב, הרי שמדובר ביחסי אנוש, שאנו יכולים לקבוע אם יהיו נעימים או שמא נאפשר להם להעכיר את איכות החיים שלנו. המפתח ליחסי שכנות טובים – כמו כל יחסי אנוש טובים – ליצור תקשורת נעימה. את זה ניתן לעשות בצורה הטבעית והנעימה ביותר בעזרת שמירה על נימוסים והליכות בסיסיים, כשבראש ובראשונה, חשוב לזכור: יש לכבד כל אדם

המשך...

 Back to manners, Back to basics

Back to manners, Back to basics

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 01.02.2022

כל ההמלצות וההנחיות החדשות להתמודדות עם נגיף הקורונה אולי נקראות היום "תקנות לשעת חירום", אך מהותן האמתית היא למעשה החזרת הנימוסים הבסיסיים לחיינו.מאחורי כל 'תקנה לשעת חירום' עומדים כללי נימוס בסיסיים שאולי כבר שכחנו. איך הם מתבטאים ביום-יום? הנה כמה כללים שעל כולנו לאמץ בחזרה לשגרה, בכל מקום ובכל שעה:

המשך...

מי אחרון בתור?

מי אחרון בתור?

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 14.04.2020

גם התור ה"נכון" והיעיל מושתת למעשה על נימוס, כלומר, הגיון בריא והתחשבות בסביבה ובשאר האנשים. המתנה בתור מעידה על יכולת השליטה של האדם, ההגיון שלו והתחשבותו בסביבה.בארץ, יש נטייה להתייחס לתור כאל סיוט, ולעתים, כשאדם מגיע ורואה תור ארוך משתרך לאיטו, הוא יעדיף לוותר ולחסוך מעצמו את הדחיפות, הצפיפות וזמן ההמתנה הרב.תור, מעצם הווייתו, מחייב המתנה, וככל שהתור ארוך יותר - כך זמן ההמתנה ארוך יותר. משום שכך, חשוב בראש ובראשונה להצטייד בסבלנות. עם זאת, גם תור ארוך יכול להיות יעיל יותר ומעיק פחות...

המשך...

דיוק – סימן היכר של התחשבות וכבוד אנושי

דיוק – סימן היכר של התחשבות וכבוד אנושי

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.01.2024

נושא זה לא זר לנו ולא חדש, כולנו יודעים ומבינים אך....... משום מה התופעה חוזרת ונשנית. גדלה בממדיה, התירוצים הופכים להיות יצירתיים יותר ויותר. אבל עצמת הרגש האנושי שמבוסס על 90%  יחס וכבוד נפגע, ומדלג על 10% הנותרים הבנויים על השכל הישר והגיון .

המשך...

לקראת שנת הלימודים החדשה 2024

לקראת שנת הלימודים החדשה 2024

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 19.09.2024

שנת הלימודים נפתחת מחר. תקופה קשה, זמן מלחמה, זמן שכמוהו עוד לא חווינו. שנת שכול, ילדים שנשארו יתומים מהורה אחד או משני ההורים, ילדים של חטופים, ילדים שפונו ממקום מגוריהם, עקורים מקהילתם, ילדים שצריכים לבנות חיים חדשים להתאקלם בסביבה חדשה בנוסף לכאב הנפשי העמוק וגם לרכוש חברים חדשים. מצב הזוי. פה המקום שלנו והתלמידים הותיקים לקבל באהבה ובחום את אותם תלמידים חדשים. לעשות כל מאמץ לקבל אותם בחום, לעזור להם להתאקלם ולהרגיש נוח. פה בא הנימוס לעזרתנו עם כמה כלים שיעזרו לכולנו.

המשך...

אורחים במלון - כללי עשה ואל תעשה

אורחים במלון - כללי עשה ואל תעשה

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 15.08.2017

מלון הוא מזמן כבר הרבה יותר מאשר מקום בו מתארחים. הוא חוויה ויעד שמעביר תחושה, מעורר רגש ומותיר זכרונות. לכן, כאשר אנחנו אורחים במלון, אנחנו גם מצפים לסטנדרט גבוה ביותר של שירות, אירוח, מזון וניקיון וגם לבונוסים מסביב לפי רמת המלון: סגנון, הדר ויוקרה. כאורחי המלון גם מאיתנו מצופה לנהוג כאורחים המכירים את הנוהגים המקובלים משלב ההזמנה, הקבלה, השהות ועד היציאה מהמלון.

המשך...

מילים יפות עושות קסמים? "הפוך על הפוך".

מילים יפות עושות קסמים? "הפוך על הפוך".

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 21.05.2017

'תודה', 'בבקשה', וסליחה הן לא מילות קסם אם אין מאחוריהן כוונה אמיתית, מבט נעים, מילה אישית או אפילו חיוך. התודה והבבקשה של הלקוחות יופיעו באופן טבעי, גם אם לא באופן גורף, אצל רובם. חיוך הוא דבר מדבק! וטבע האנוש לא נשאר אדיש ליחס אישי במיוחד בעולמנו רווי המסכים וההתראות.

המשך...

מילון התדמית האישית , הנימוס והנוהג.

מילון התדמית האישית , הנימוס והנוהג.

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 05.03.2022

לכל אדם תכונות אופי ותחומי עניין, רקע וחינוך, כישרונות ושאיפות, הרגלים והעדפות, פחדים ואהבות הגלומים בו. לאור השוני בין בני אדם, לא ייתכנו חוקי התנהגות מוגדרים ונוקשים.חייבים להכיר את המונחים והכללים ווזאת בכדי להיות מנומסים ואדיבים מתוך מניע מוסרי פנימי ואמיתי, על בסיס אהבת הבריות, התחשבות וכבוד, ולא מתוך ציות עיוור לחוקים נוקשים.

המשך...

סיביליטי בחו"ל

סיביליטי בחו"ל

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 21.03.2017

בחודשי הקיץ נוהגים רבים מאיתנו לקחת הפסקה משגרת העבודה, מן המתח של החיים היומיומיים במדינה שלנו, מן החיבור האינטנסיבי לחדשות – ולטוס לחו"ל. הניתוק הפיזי והגיאוגרפי מהכול – מהבוס המלחיץ בעבודה עד הילד שלא מכין שיעורי בית – מעניק לנו תחושת שחרור נפלאה.

המשך...

סיביליטי - תרבות אזרחית עדכנית

סיביליטי - תרבות אזרחית עדכנית

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 05.05.2024

המילה-Civility תרבות אזרחית, נגזרת מהמילה הלטיניות Civitas, שמשמעה "עיר", "אזרחות" ו"קהילה", וכן מהמילים האנגליות Civilized ו - Civilization שמשמען "תרבות" ו"תרבותיות". המשמעות הבסיסית ביותר של המילה Civility היא: להיות חלק מהמשפחה האנושית, על כל המשתמע מכך. בדיוק כשם שישנם חוקי מוסר והתנהגות המאפשרים אחווה ושלווה במשפחה, כך קיימים חוקי ה-Civility שמאפשרים לנו לחיות בשלום בתוך החברה האנושית.

המשך...

מיתוס הנימוס

מיתוס הנימוס

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 29.09.2021

ישנם הרבה מיתוסים על נושא הנימוס. יש שחושבים שהנימוס הופך אותך לרכרוכי או לסנוב, ויש שחושבים שהנימוס הוא משהו מלאכותי שמונע ממך להתנהג בטבעיות. יש גם החושבים שההתעסקות בנימוסים היא דבר מסובך שגוזל הרבה זמן. אף אחד מהמיתוסים הנ"ל אינו נכון.

המשך...

הנימוס כבלם לאלימות

הנימוס כבלם לאלימות

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 21.03.2017

מי מהילדים לא מצא עצמו לפחות פעם אחת עומד בהתרסה מול ילד "מאיים", בריון קטן המנסה לשלוט ולגרור לריב? בדרך כלל אין לכך סיבה אמיתית, האינסטינקט הראשוני הוא פשוט להסתובב וללכת.

המשך...

ה"דוגרי" הישראלי

ה"דוגרי" הישראלי

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 21.03.2017

מבקרים בישראל, בין אם תיירים ובין אם אנשי עסקים, מעירים לעיתים תכופות על התנהגותם הבוטה של הישראלים. בוטות זו, שנחשבת בעיני הישראלים כישירות וכנות, נתפסת בעיני אורחים מחו"ל כחוצפה וחוסר רגישות.

המשך...

תרבות הנהיגה בישראל

תרבות הנהיגה בישראל

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 24.01.2024

יש שאומרים שאנשים שנוהגים ברכב, מתנהגים בשונה לחלוטין, מדרך התנהלותם ללא "חליפת המתכת הממסכת" המכונה רכב. ההסבר לכך, על פי התיאוריה, הוא בעובדה שבכביש, אנשים מאבדים משהו מאוד מהותי בהתנהגות חברתית, וזה קשר העין האנושי. אם חושבים על זה, זה נשמע הסבר די הגיוני. הרי לא הייתם מעלים בדעתכם לנהל "תחרות" עם מי שצועד במקביל אליכם על המדרכה, לעקוף אותו בברוטאליות או "לחתוך" אותו ולפנות במהירות. בכביש לעומת זאת, זה קורה שוב ושוב.

המשך...

נימוסים על הכביש

נימוסים על הכביש

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 05.05.2017

כאילו שאין לנו די צרות, דילמות ואויבים מחוץ, אנו עדיין ממשיכים ושומעים מדי שבוע על מפגע קטלני וכל כך מיותר מבית. לפעמים נדמה, שזה אפילו הולך ומחמיר. לאחרונה כמעט ואין סופ"ש בו אנו לא שומעים על קורבנותיו ועל סיפורים כואבים של משפחות שהאסון הכה בהן. אני מדברת על מפגע תאונות הדרכים.

המשך...

הנימוס, הכביש והטלפון הסלולרי

הנימוס, הכביש והטלפון הסלולרי

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 10.08.2017

היום, ה-1 בנובמבר 2010 יצוין יום המודעות לבטיחות בדרכים. אני משוכנעת כי יסכימו כולם שאנו לא צריכים יום מיוחד בכדי להבין את החשיבות שבנהיגה זהירה ובטוחה, אולם היום יותר מתמיד אנו נדרשים להבין כי ההגה לאותה הבטיחות, נמצא בידיים שלנו.

המשך...

נימוסי חורף בעידן העכשווי

נימוסי חורף בעידן העכשווי

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 05.03.2022

לכבוד החורך שהגיע, השנה יותר מכל השנים עברו. בתקופה זו אנו צריכים לאמץ את חוקי הנימוס וההתחשבות, ההקפדה והשמירה על עצמנו ועל הסביבה. כל הצטננות קלה, שיעול או חום נמוך שבדרך כלל ייחסנו למעברי עונות, למזג האוויר הקר השנה הנגיף העקשן והלא "ידידותי", נוסף לנו לחיי היום יום. שמירה על ריחוק, מסכה, והיגיינה הם אלו שנוספו לנו בעידן החדש, עידן הקורונה.  

המשך...

סיביליטי בדרכים

סיביליטי בדרכים

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 26.12.2023

אנו חיים על הכביש במציאות ישראלית קשה שלצערי כולנו מכירים: פקקים אינסופיים, צופרים ללא הרף (וללא תועלת), אחד נדבק לפגוש של השני, חותכים מימין ומשמאל, ובמילים אחרות, הופכים את הכבישים לשדה קרב של ממש.

המשך...

מעלית מנומסת - טיפים לנסיעה במעלית

מעלית מנומסת - טיפים לנסיעה במעלית

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 14.08.2019

למעלית נכנסים לפי התור. יש לעמוד לצד המעלית. זכות קדימה ליוצאים מן המעלית. מותר ורצוי להחליף מילות ברכה כמו "בוקר טוב", "שלום", "ערב טוב".

המשך...

האם אתם מנומסים?!

האם אתם מנומסים?!

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 21.03.2017

אנשים נבדלים זה מזה במראה, בהתנהגות, ביכולת ובשאיפות, אך החיים בקבוצה מחייבים אותנו לנהוג לפי נורמות וכללים ידועים ומוסכמים על כולם כאחד.

המשך...

נימוסים והליכות בקולנוע ובתאטרון

נימוסים והליכות בקולנוע ובתאטרון

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 06.08.2022

לא צריך להיות "חיית מסיבות", בכדי להסכים שנחמד לצאת מהבית לבלות. האופציות המודרניות מאפשרות לנו לצפות בסרט בכל מקום כמעט - בבית בדי. וי. די ובמחשב ואפילו ברכב (להוציא כמובן את הנהג, כן?) ועדיין, למרות שהכול ונגיש זמין בין כתלי הבית, אין כמו לראות סרט בגודל מקורי.

המשך...