דלגו לתוכן
03-6913545

דימוי גוף - אובייקטיבי או סובייקטיבי?

2 דקות קריאה תמי לנצוט ליבוביץ
דימוי גוף - אובייקטיבי או סובייקטיבי?

דימוי גוף - אובייקטיבי או סובייקטיבי?
תמי לנצוט ליבוביץ CIP

כאשר אנו משתמשים במינוח "תדמית" (Image) אנו נוהגים להתייחס להופעה החיצונית ולאופן בו אנו נתפסים על ידי אחרים.

בשנים האחרונות, פסיכולוגים גילו כי למעשה תפיסתנו האישית את עצמנו ובפרט את הופעתנו החיצונית - היא קריטית לעיצוב ובניית תדמיתנו האישית, והחלו להתמקד במונח חשוב אחר "דימוי גוף" - Body Image. דימוי הגוף מתייחס לאופן בו אנו רואים את עצמנו ואין ספק כי דימוי זה הוא נגזרת של ההערכה העצמית שלנו.

קווין תומפסון (Kevin Thompson) פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת דרום פלורידה, הינו אחד מהחוקרים המובילים בעולם בתחום זה. תומפסון התמחה בפסיכולוגיה קלינית ופרסם שלושה ספרים העוסקים בהפרעות אכילה, דימוי גוף ודשנות בנוסף לעשרות מאמרים שדנים בתחומים אלה. לטענתו, תפיסתנו העצמית מושפעת מקשת רחבה של גורמים, שחלקם נעוצים באירועים מילדותנו, כמו חיזוקים שקיבלנו מהורינו לגבי ההופעה החיצונית או תגובות של חברינו לכיתה, לצד גורמים הנעוצים בסביבתנו היומיומית, כדוגמת לחצים של בני זוג לשיפור ההופעה החיצונית, סביבת העבודה בה אנו נמצאים ואמצעי התקשורת כמעבירי מסרים להופעה "אידיאלית".

בעולם העסקי והחברתי של היום, טכניקות לשיפור ההופעה החיצונית וההצגה העצמית נתפסות כקריטיות, אך תומפסון גורס כי רבים מתעלמים מחשיבות דימוי הגוף וגישה זו עשויה לפגוע בתדמית האישית הכוללת. מחקרים שנעשו בתחום הוכיחו, כי קיים קשר נמוך ביותר בין האופן בו אנו תופסים את עצמנו לבין המראה החיצוני שלנו במציאות האובייקטיבית.

בפועל, נתגלתה התאמה בין התפיסה העצמית למציאות רק אצל 6% מאוכלוסיית הנחקרים ונמצא, כי דימוי הגוף קשור לגורמים פסיכולוגיים ולתנאים קליניים יותר מאשר להופעה החיצונית האובייקטיבית. מסקנת המחקר הייתה, שרובם המכריע של הגברים והנשים אינם מזדהים עם מה שמוצג בראי או עם מה שמשדרת הסביבה - לטוב ולרע. משמעות הדבר היא, כי דימוי הגוף הוא עניין סובייקטיבי, שכן גם אדם שנתפס בעיניי אחרים כבעל הופעה חיצונית מרשימה ואסתטית, יכול להרגיש חוסר בטחון ביחס לגופו.

העובדה שגם אנשים "יפים וחטובים" מרגישים דימוי גוף שלילי, גרמה לפריצת דרך בתחום בניית התדמית האישית והובילה להבנה שללא דימוי גוף מתוקן ובריא – אין כל תועלת בטיפוח ההופעה החיצונית. הודות להבנה זו פותחו טכניקות לטיפוח דימוי הגוף, המחזקות את תפיסתו ותחושותיו החיוביות של אדם כלפי גופו והופעתו החיצונית. הטיפול בדימוי הגוף משתלב בתוכנית לחיזוק התדמית והוא הוכח כיעיל ותורם לשיפור משמעותי בהתנהלות האישית וכגורם המסייע לשיפור בהישגים חברתיים ועסקיים.

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ

תגובות

הוספת תגובה

הדוא״ל לא יפורסם. התגובה תופיע לאחר אישור.

הצהרת פרטיות
שתפו:

להמשך קריאה

מאמרים נוספים

איך להיות ליידי אמיתית?

אפשר להיות מטופחת למשעי, ללבוש בגדים מוקפדים ולהתאפר בצורה מושלמת – אבל אם התנהלותך משדרת גסות רוח, חוסר רגישות או יהירות, הרושם הכללי ייפגע. לדוגמה, אישה בלבוש אלגנטי אך עם גישה מתנשאת, חוסר סבלנות לזולת או התנהגות רועשת מיד תתפס כבלתי נעימה. באותה מידה, גבר מטופח מאוד אך בעל הרגלים לא מכבדים, כמו דיבור בקול רם מדי או חוסר יכולת להקשיב, ייצור רושם שלילי.

5 דקות קריאה

עניבות וצעיפים כחלק מתדמית אישית

ההופעה החיצונית שלנו מהווה חלק אינטגרלי מנימוס בכך שהופעה מטופחת ואסתטית מעידה על התייחסות לעצמי, כמו גם לסובבים אותי. הופעה מנומסת אומרת להתחשב בסביבה אליה אתם מגיעים, ולהתאים את ההופעה לסטנדרטים המקובלים באותה חברה. עם זאת, בכדי שלא כולם ייראו כאילו נלקחו מתוך שבלונה, בהחלט יש מקום לכל אחד לבטא את האני עצמי שלו. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא הוספת אבזרים ללבוש. אבזרי לבוש הם אלה אשר נותנים לנו לבטא את טעמינו האישי, ולהביע את עצמינו באופן ייחודי, בקיצור - לפתח סגנון אישי וייחודי.

3 דקות קריאה

מסגרת המשקפיים כחלק מתדמית אישית

אנשים המרכיבים משקפי שמש או משקפיים כהים במהלך פגישת עסקים נתפסים כחשדניים וחסרי ביטחון עצמי, בעוד אלו שמניחים את המשקפיים מעל הראש נתפסים כנינוחים, רגועים ושקולים יותר. עם זאת, הרמת המשקפיים בדומה לקשת בשיער מקנה למרכיב אותם מראה כאילו היו לו ארבע עיניים, ולאדם מולו קשה להתרכז בשיחה היות שאינו מרוכז במבט. מומלץ להוריד את משקפי השמש במהלך שיחה עם אדם אחר, ובמפגשים עסקיים עדיף להימנע מהרכבתם כלל.

4 דקות קריאה

נשמח לחזור אליכם

רוצים שנחזור אליכם?

השאירו שם, טלפון ודוא״ל, ונחזור אליכם בהקדם.

הצהרת פרטיות

תמונה לא זמינה